2011. július 15., péntek

Életem első bejegyzése...

 Sziasztok!

 Kivételes alkalommal én (azaz André/ sharko) írok bejegyzést, mert Botinak elfoglaltságai vannak. Valószínűnek tartom, hogy már a 3. rész megjelenéséről szeretnétek hallani, de csalódást kell okoznom, ez még egy viszonylag távoli időpont, mert Boti nagyon elfoglalt [állandóan fesztiválokra megy (ez alatt például a Sziget, és hasonló zenei rendezvények értetendőek)]. Mivel keveset van otthon, és az aki a 2. résztől kezdve oszlopos tagja lett a szinkron csoportunknak, azaz Há (ez a beceneve) is nyaralni megy külföldre, így egyikőjüknek sem alkalmas a hanganyag felvétele, én meg augusztusban leszek végig edzőtáborban:S

 Nos, akkor szolnék pár szót a 3. rész tartalmáról is. A cím: Hátulgombolósok. Rejtélyes cím, és szerintem nagyon találó (köszi Boti, hogy ilyen jo címet választottál :D). Ez a rész kicsit be fogja mutatni a rosszakat, és aki szemfüles az észre vehet pár olyan dolgot, ami utalás az egész történet végkimenetelére. Többet nem is szeretnék mondani, inkább mutatnék egy-két képet.


Ennél a képnél látható egy kis újítás, mely a felhőkben mutatkozik meg. Ezentúl a hátterek is jelentős gimpes "rásegítést" kapnak. Azért volt szükség erre az új módszerre, mert kopival kapcsolatos megjegyzéseket kaptam a tájképepek megrajzolásával kapcsolatban, és nem alaptalanul. Ezért úgy gondoltam, hogy  kicsit változtatok.
Ezen a képen a gyakorlás látható, a 4. képrészletet nem fejeztem be, mert úgy gondoltam elég lesz ez a három is. Eddig az öt megkérdezett közül mindengyiknek a 3. tetszett a leginkább, és mellesleg nekem is, ezért úgy döntöttem ezzel a gimpes utómunkálatokkal rendelkező háttérrel fogok dolgozni. Egy fát csináltam is probaként, nem lett olyan szuper, de lesz ez még jobb is. (ja és feltöltöm a paintes fát is amit átformáltam)
                                                                            Ebböl lett...
                                                                                 ...ez

Akkor még szeretnék mutatni egy kis fejlődés rajzot, melyben az elsö rész elsö képkockáján található Sasuke-t újrarajzoltam (kb 10 perc alatt), ugyan abba a helyzetben (póz, érzelmi állapot):
És még egy mondani valóm van, hogy saját blogot nyitok, hogy gyakrabban írhassak dolgokat (igen Boti ezt vedd utalásnak), és hogy publikáljam rajzaimat, stb. A blog remélhetőleg már holnap elérhető lesz. ^^
Remélem érthető voltam, ha vannnak bakik a szövegben, vagy hasonlók, akkor nézzétek el nekem XD ez volt az első bejegyzésem.

Ui.: Boti kérte tőlem, hogy rajzoljak neki egy ilyet XD:

20 megjegyzés:

  1. Nagyon jók lettek a gimpel besegített képeid,és kár hogy így később lesz AG 3 :S és az s jóró orr XD igen jó lett :)

    VálaszTörlés
  2. Hát ilyet!!!! Ez felháboritó!!! Előre megjegyzem hogy én CSAK kulönleges esetekkor használom a gimpet. Erre meg a Domahidi Márk úr megfenyegetett hogy nehogy merjem használni.
    Egyébként én is csak gratulálni tudok a rajzokhoz fantasztikusak.Ja és előre is bocsánatot kérek Fekete Danitól és a többiektől de szerintem ha André és Boti fejlődnek még egy kicsit akkor egy sokkal jobb sorozatot össze tudnak hozni mint az 1AÉ.

    VálaszTörlés
  3. Vedd nyugodtan fenyegetésnek ;). A tények sosem hazudnak^^

    VálaszTörlés
  4. Hát sztem az 1AÉ szintjét nem bírják elérni, csak gimpes rásegítéssel, viszont a rajzban még van mit fejlődni, de a gimpes rásegítésnek hála nagyon jók lettek a képek, bár gimppel nem nehéz.
    Viszont a fejléceteken látható a fejlődés,valamint még a Grimjowtokon is, bár nem tudom melyikőtök rajzolta de ha jól vettem észre ti szerettek tüsis hajat rajzolni :D

    Remélem a sorozatotok hosszú életű lesz, és sok sikert hozzá!

    VálaszTörlés
  5. Mostansàg az egyetlen elismerès amit tud adni az ember az az,hogy jobb mint az 1aè...Mellesleg smiki,a gimpet mindenki hasznàlhatja,nem kopi.èn is elkezdtem hasznàlni,bàr az otletet Andrè adta.Bàr inkàbb elobb beszèld le andrèval biztonsàgbòl. ;)Andrè majd msnen add meg a blogod cìmèt :)

    VálaszTörlés
  6. Am nemtom észrevettétek e de én már az első intrómban gimpet használtam, de a maszatolás meg az ilyenek azt inkább nem raktam bele, ha bele is raknám én nem olyanra csinálnám a felhőt mivel az inkább kékes sztem.Meg mostmár úgyis rávágnák h AG kopi :'(

    VálaszTörlés
  7. Akkor nem olvastad amit az elobb irtam? az egy program.Amugy se hiszem,hogy andrè ràdfognà,hogy kopi.

    VálaszTörlés
  8. Tudom h a gimp az egy program amivel animációt is lehet csinálni, mellesleg az 5-6 képeseket még azzal is csinálom.Úgyértem mások fognák rá hogy kopi mivel aki nem ismeri a gimpet az azthinné róluk kopiztam a rajz stílusát vagy milyét.
    De lehet túl paranoiás vok.

    VálaszTörlés
  9. Mien tények? Én csak azt mondtam h használni fogom a GIMPet.Az mért kopi? Az ember már egy fostos progit sem használhat???!!!
    Ennyi erővel az is kopi h mi is paintel rajzolunk mint dani!!!!!
    markov94:
    Nem kérdezem meg mert azt használok a sorozat készitéséhez amit akarok.Elég legyen annyi h nem fogom kopizni.Ja és azt h kopi csak D.Márk mondja.

    VálaszTörlés
  10. Ha valakit meggyanusítasz h ugyan azt a progit használja ezért kopizik akk a zegy hülye sztem, me ennyi erővel az is kopi ha több profi ugyan azt a progit használja.

    és valakit kopival vádolni ha tényleg kopizik valami jelenetet vagy egyedi szöveget na az kopi, de ha alaptalan a vád az csak bunkóság.
    ennyi.

    VálaszTörlés
  11. Annyiba lehet belekotni csak,hogy sharkò elkezdte hasznàlni,ès rà azonnal mi is. ez jogos lenne. De ilyen alapon danit is mindenki lekopizza 100%ban.
    nem lehet minden kopi.Mellesleg èn csak a felhok miatt akarom hasznàlni mert tok bèna vok. meg aztàn vannak jò effektek amiket majd odèbb kiakarok pròbàlni.

    VálaszTörlés
  12. rohadtúl nem a szaros progi miatt mondtam, de nem furcsálljátok, h eddig kb. mindenki Dani háttérstílusában rajzolt, erre André beújítja az ötletet, h gimp. Erre mindenkiben fellángol a dolog, h gimpel kéne csinálni a hátteret, mert akkor az nem hasonlít Daniéra és fúú de klasszul néz ki az elmaszatolás. OKÉ semmi gond, ha gimpel csináljátok a dolgokat, de vegyétek észre, h ettől senki nem lett kreatívabb ugyanis most százasával fogjátok ugyanazt csinálni... És igen lehet főgonosznak nevezni-.-

    VálaszTörlés
  13. De bacsker én már az első op -mban használtam amit a legelső bejegyzésemben raktam ki még pár hónapja szal jogos lenne, de nem énfelém ugyanis én régebbóta használtam a sorozatban.Am ha jól tom Dant-C is használta már de ő nem grafba hanem valami másba vagy nemtom.

    VálaszTörlés
  14. ha megtaláltad szólj;) és most csak arról beszélek, ha ezt többen elkezditek az nem feltétlen fog kreativitást mutatni a jelzőtökön. Mitom én csapjatok hozzá még valami újat és akkor az már más lesz.

    VálaszTörlés
  15. Az a helyzet h én is a félőrajzolásban vagyok szar mint a a mi olasz barátunk.ezért szeretném én is ezt használni de ugy h kombinálom az eddigi felhőkkel.

    VálaszTörlés
  16. Egyébként szerintem csak az számít kopinak ami ugyanaz.Hogyha ugyanazzal a technikával csinálom az nem kopi.

    VálaszTörlés
  17. De én egyátalán nem használom felhőkre meg ilyenekre, igaz szar vok benne de akkor sem, sem maszatolásra.Amit használok benne az a színátmenet, a forgatás a szín szerinti kijelölés meg az ilyenek.Én csak az animációmhoz kérek a gimptől segítséget, és nem fog kreativitást mutatni a jelzőnkön mi?
    Hát ha 3-4 en ugyanarra használják az övéiken nem, holott nem kopiznak csak kis segítséghez folyamodnak ami nem baj, mindössze balszerencséjük h ugyanaz az ötlet jutott eszükbe, vagyis véletlen egybeesés.
    Mondjuk akkor én is szívbajos lennék ha ugyanolyan animációk készítésére használná vki mint én, pl ha ugyan az a pozíció ugyan az az árnyalás de amúgy nem.
    és én a gimpet csak olyan paintereknek ajánlom akik már a paintben tudnak is rajzolni, tehát D.Márk neked, smiki határest, Dant-C meg már kinőtte akárcsak a paintet sztem, meg Markovnak és persze az AG seknek.Másnak nem nagyon, mert ha a rossz utdását keveri a gimppel az túl feltűnő lenne.

    VálaszTörlés
  18. Mondom tőlem nyugodtan használd most már igazán nem érdekel. Ezért nem fogom felbosszantani magam. Van épp így is elég gondom szóval elnézést kérek mindenkitől, nyugodtan használjátok a gimpet, de Toa, csak szólok, h közületek nem mindenkinek jutott eszébe az ötlet, csak megtudta, h ezzel milyen jókat lehet csinálni. Markov pölö engedélyt kért Anrétól. De mint mondtam most már hidegen hagy. Azt csináltok amit szeretnétek mert az a ti sorozatotok és nem az enyém. Enyi..

    VálaszTörlés
  19. Utolsó megjegyzést fűznék ehhez a vitához aztán abbahagyom:

    Aki csak megláttta milyen jókat lehet vele csinálni ahogy te fogalmaztál, akkor az nem is tudja használni.Láttam már erre egy példát még régebben.

    és ennyi.

    VálaszTörlés