2011. július 17., vasárnap

Birka szellem

Paradoxon. Ugyanis ezzel a címmel már nyitottak egy postot egy teljesen másik blogon amit egy teljesen más személyiségű srác vezet és teljesen mást csinál mint mi.
Fekete Dániel elkezdett egy sorozatot amelynek a stílusa emberek ezreit nevettette meg és hónapról hónapra toborozta a rajongóit a sorozatának legelső részei.
Kétfelé tudnám lebontani Dani rajongótáborát. Vannak azok akik beérik annyival, hogy megnézik a részeket sorra amint kijönnek és vannak azok akiknek ez nem elég. Az utóbbi csoportról szeretnék írni pár szót mert ha nem is teljesen de mi (Sharko és jómagam) is ide tartozunk.
Ennek a csoportnak a tagjai nem érték be annyival, hogy megtekintik az adott epizódot, majd kommentelnek, hogy "KIRÁLY VAYG DANI CSAK ÍGY TOVÁBB!!" (direkt vayg) Nem, nem. Ennek a csoportnak a tagjai többet akartak, talán azért, hogy az az ember akire ők felnéznek felfigyeljen rájuk/(ránk) vagy csak azért mert úgy gondolták/gondoltuk, hogy ilyet ők is/mi is tudnak/tudunk ez nem nagy szám.
Nem sorolnám magunkat inkább sehova aki ismer úgyis tudja, hova tartozunk.
Na elég a mellébeszélésből térjünk a tárgyra.
Copy. Manapság mindenki ezzel dobálózik. Ez az a szócska amit ha valamilyen másik alkotónak odahánysz akor az forgó szemmel vizsgálgatja a torkodat, bármikor készen arra, hogy a fogával kiharapja a tokádat. Na jó, talán ennyire azért még nem fajult el a dolog, De efelé tart.
Ezen a ponton térek rá a lényegre. Azért mert valaki kezdetleges rajzfilmsorozatba kezd más miért ne kezdhetne bele? Azért mert van egy paródia ami a Narutot dolgozza fel miért ne lehetne másik ami a Narutot dolgozza fel? Azért mert valaki painttel rajzol más miért ne rajzolhatna azzal a programmal?  (és ez igaz a Gimpre is).
Folytatnám.
Azért mert valakinek rosszul megy a sora másnak már nem lehetnek rossz napjai? Ha valaki gondolkozik a sorozatának a befejezésén másnak már örökké folytatnia kell? Csak egy olyan sorozat létezhet ami 30-40 epizódos és 2 filmes? Különkiadást tilos megjeleníteni ha már valaki kiadott egyet? Ha valaki felénekel valamilyen véleményt más már nem használhatja az önkifejezés ezen formáját?
Végül pedig.
Nem értem azokat az embereket akik zavarónak tartják azt, hogy nem csak szóban ismerik el a munkájuk gyümölcsét hanem ez a tisztelet tettekben is megnyilvánul. Mert ha valaki másol rólad valamit akkor te azt jobban csináltad mint ő tudná.
Légy inkább büszke magadra.

Üdv Stuporo Veszprémből

58 megjegyzés:

  1. Végre valaki leírta:) Köszönöm Boti :')
    aki mégegyszer leírja a copy szót, azt én fejbe fogom lőni! :@ elegem van hogy mindenki ezzel doblája a másikat.
    Miért lenne copy ha énis 30 részest akarok, és 2 filmet?
    Miért lenne copy, ha szerepeltetem más karakterjét?
    Miért lenne copy, ha akarunk csinálni egy énekes különkiadást?
    Ezekre a kérdésekre Dani válaszára lennék kíváncsi. És az nem válasz hogy: "nem túl eredeti ötlet"
    Dani, ha Zolival akartatok csinálni egy énekes különkiadást, (amit nem csináltatok meg(Y) ) akkor más miért nem csinálhatja meg? Miért nem?

    VálaszTörlés
  2. Ott a pont!!! Teljesen igazad van.

    VálaszTörlés
  3. Mèrt nem jutott eszèbe senkinek az ènekelès? mert eddig csak daninak pattant ki a szikra. de a sajàt rèszemrol egyetèrtek. de dani àllàspontjàt is èrteni kell.ugyanis igaza volt gàspi,bàrmennyire is fàj bevallani.àmen.

    VálaszTörlés
  4. Az az igazság, h én legszívesebben egy külföldi lennék aki életében nem halott még az 1aé-ról vagy a HB-ról és ak kb. azt csinálhatnék amit akarnék^^

    VálaszTörlés
  5. Markov a lényeget nemérted! Attól hogy ők akartak csinálni, attólmég mi ugyanúgy csinálhatunk.

    VálaszTörlés
  6. Szép beszéd volt. Ezt a "copy" szót nagyon megszerették az emberek és nagyon idegesített már jó néhány Fanmade-est. Köszönjük, Boti, hogy ezeket leírtad!^^
    Egyébként még hozzátenném, hogy : Ha már van a Naruto, akkor nem lehet más ninja anime? vagy : ha egy animének csináltak figurákat, akkor a többinek nem lehet!?
    és még sorolhatnám.
    Egyébként akik a "copy"kkal dobálóznak, azoknak csak a szájuk, és az idejük nagy. ^^

    NaruballEaterzanime

    VálaszTörlés
  7. Ez egy bölcs bejegyzés volt.
    Többet nem is birok mondani minthogy zseniálisan kifejtetted a lényeget.
    Amúgy Dant-C találta ki az éneklést, más sztem azé nem próbálkozott vele mert tisztában van mindenki a saját képességeivel.(Vagy valaki túl esetleg alábecsüli magát)
    Azt a bizonyos szót én is megutáltam, és mivel az én böngészőm angol nyelvű, és ha lemásolok egy netcímet amit pl msn be linkelek akk megin ott az a szó, áh.Már megutáltam.
    Amúgy azé nem ejtem ki me nem akarom h Gáspi fejbelőjön :D

    VálaszTörlés
  8. Nos akkor lenne egy psichològiai kèrdèsem. A kopi letagadàsàval kit akartok meggyozni? màsokat,vagy magatokat? nekem,ugy tunik,hogy mindenki arra torekszik,hogy eltorolje a kopi gyanùt ès arra hasznàlja màs megvalòsulatlan otleteit,hogy sajàt maga felhasznàlja.Persze az èrvvel egyetèrtek amìg az egòm vezet.Valahol igazunk van,de valahol azoknak is akiktol ellopjàk az otleteiket.
    Ez jelentheti,hogy akitol lopnak az jobb,de ha ellopjàk azt az otletet akkor màs szerez dicsosèget azzal amit az a valaki kitalàlt.
    ès ott az a fura èrzès,hogy hoppà! ez az èn otletem volt.Most èppen èn dicsekedhetnèk azzal a szuper dologgal.Szòval rèszemrol ennyi a kopi megfogalmazàsa

    VálaszTörlés
  9. Az a probléma, hogy minden egyes felháborodott fanmade-elő látta, és ismeri is az Egy akatsukis életét.

    Stuporo:
    Ha nem ismernéd az 1AÉ-t, akkor azt mondanám a bejegyzésedre, oké.
    Azonban ismered. Sőt..! Msn-en már azt is megvitattuk, hogy tudatosan emeltél át elemeket az 1AÉ-ből. Noha oly aprócska, és jelentéktelen dolgokról is van szó, akkor is átemelted őket.
    Ha ez nem így lett volna, akkor szintén annyit mondanék, oké.

    Markov kezdi kapizsgálni, mi itt a nagy büdös gikszer. De úgy néz ki, nem nagyon figyeltek rá.

    Gáspikám, a "Miért"-jeidre:
    Nem lenne semmi probléma azzal, ha 1-1 általam is felhasznált ötletet újrahasznosítanátok. Csak tudod az a helyzet, hogy CSAK olyanokat akartok bevetni, amiket én is.
    30 epizód? 2 Film? Musical?
    Ha ugyanezeket az ötleteket akarjátok megvalósítani, még jóhogy ferdén áll a szám.

    Egyetlen egyszer sem szabtam meg, hogy mit csináljatok. Felőlem egy az egyben plagizálhatjátok az 1AÉ-t, csak akkor vállaljátok is érte a felelősséget. Nem mindig a másikat kell hibáztatni.

    Zoli spin-offokat készített a HB-hez, képes volt újat mutatni.
    Markov Espada-Rádiót készített, képes volt újat mutatni.

    Jé, és mindkettejük munkáját elismerte, és azóta is hirdeti az NKWT. Talán nem hiába.

    VálaszTörlés
  10. Elnézést, Sharko és Stuporo, mindig keverlek benneteket.
    Sharkoval beszéltem msnen, és nem veled, Stuporo.

    VálaszTörlés
  11. Dani, amit leírtál az szép és jó, csak én már novemberben megírtam a sorozatomhoz a sztorit, és 30rész+2 film jött volna össze. aztán te, azthiszem télen jelentetted be. (de javíts ki, ha rosszul tudom) Tudtommal a Musical-be téged is meg Zolit is meghívtuk. De ti határozottan tiltakoztatok ellene. (legalábbis nekem ezt mondták) Most néztem meg, a "Miért késik ennyit a 27.rész" című bejegyzésed, február 18-án lett publikálva, amiben bejelentetted, hogy Zolival csináltatok volna egy Musical különkiadást. Mi Domával januárban terveztünk, hogy nyáron csinálhatnánk egy JH-SNY különkiadást. De Doma abbahagyta az SNY-t, és elkezdte az Aaront. Már megterveztük hogy miről szóljon, és augusztusban rajzoltuk volna KB. de tovább lett (volna) halasztva, mert Doma olyan szinten akarta megcsinálni, mint az 1AÉ28-at. Erre doma és markov felvetik ezt a musical témát. Közlik veled, erre te közlöd hogy az egész különkiadás dolog, nem a legeredetibb ötlet. Ezzel KB. szétbarmoltad ezzel a szövegeddel. Most csak Sharko példáját tudom idézni.
    Omnistrife elindult egy "sivatagban" ami teljesen sík volt. De a lábnyomaitól göröngyös lett a talaj. Aztán elindultál te, egy zsák szöggel. nem vetted észre, hogy a zsákból potyognak ki a szögek. Te az út végére értél, mi meg most indultunk. Nekünk sokkal nehezebb utat kell bejárnunk mint neked, hiszen nekünk ezeket a szögeket kell kerülgetnünk. Az utánunk következőknek meg lehet hogy egy jeges kizsírozott emelkedőn kell feljönniük, szembe szélben.
    Ha érted a példát, akkor tudod miről beszélek.

    VálaszTörlés
  12. Dani látom még mindig nem érted az álláspontomat...
    A bejegyzés konkrétan két dologról szól.
    AZ első az az, hogy attól még, hogy valamilyen elem (legyen akár képi vagy hangi) benne van egy sorozatban attól még miért ne lehetne benne másik sorozatban is?!
    A horror-világból tudok kiemelni egy darabot példaként. Robert Bloch megírta 1959-ben a Pszicho cimű könyvet és egy elég híres darabbá nőtte ki magát mert ÚJ volt. Eddig nem ismerte a világ az ilyen hidegvérű gyilkosságok fogalmát amely valamilyen betegségre vezethető vissza. De mindegy ne másszunk bele a kötetbe inkább nézzük a tényeket. 1980-ban megjelent a Ragyogás cimű film és rengeteg elemet helyeztek át a Pszichoból. A sok közül felhozok egy példát, mondjuk a fürdőszobás jelenet.
    Most jön a lényeg! A Ragyogás egy MARHA jó film és nagyon ismert! Még úgy is hogy van benne "copy".
    A másik dolog amiről a poszt szól a következő:
    Ha még mindig úgy érzed, hogy ellopták a munkádat és te ezt nem tudod elviselni gondolj bele, hogy TE inspiráltad ŐT. Tehát TE jobb vagy NÁLA. Nem tudok mást írni. Légy büszke magadra.
    Összegezve: Ha copyzol valamit valakiről akkor az úgysem lesz 100%-an ugyan olyan mivel az emberek mások, idővel még változnak is így még ha TELJESEN ugyan úgy akarod megvalósítani akkor is más lesz.

    Ui: Markov a legviccesebb az egészben aki nem áll ki az igaza mellett, Daninak nyal, mert nincs saját álláspontja.

    VálaszTörlés
  13. Gáspi:
    Téves. Már tavaly nyáron, a blogom létrehozásakor kijelentettem a sorozattal kapcsolatos terveimet, amit mellesleg már jóval előtte emlegettem NK-fórumon is.
    A Musicalt októberben találtuk ki Zolival, miután az 1AÉ 24-ben egy pillanatnyi szerepet kapott a HB.
    Látom, még mindig képtelen vagy lefaragni a büszkeségedből. (Melyre már nem egy példát alkottál Naruto-kun fórumon, amihez utólag is csak gratulálni tudok.)
    Nézd csak. Idézek az utóbbi hozzászólásomból:

    "Egyetlen egyszer sem szabtam meg, hogy mit csináljatok. Felőlem egy az egyben plagizálhatjátok az 1AÉ-t, csak akkor vállaljátok is érte a felelősséget. Nem mindig a másikat kell hibáztatni."

    Igen, nemet mondtam a közös Musicalbe való meghívásra. (Hiszen még egy másik projektet sem voltam képes végigcsinálni.)
    De egyetlen egy szóval sem mondtam, hogy NE csináljátok meg.
    Csináljátok meg! Hajrá! Csak majd érett emberhez méltóan kezeljétek a visszajelzéseket is.
    Össz-vissz az volt a reakcióm, nekem és ZOLINAK is, hogy kicsit böki a szemünket, hogy pont mi is ilyet akartunk csinálni, ami végül még csak el sem készült.
    Mondd csak, te nem így éreznél a helyünkben?

    Talán azt is megemlítettem, hogy másolás szaga lenne? (Vagy ahogy mostanában mondjátok, "copy".)
    Kit érdekel?
    Ennyire fontos lenne egy ember véleménye? Komolyan ezen múlik, hogy összeomlik e a csöpp idegrendszered?

    De neked persze szokásodhoz híven könnyebb a másik embert hibáztatni.

    VálaszTörlés
  14. Stuporo:
    "Ha még mindig úgy érzed, hogy ellopták a munkádat és te ezt nem tudod elviselni gondolj bele, hogy TE inspiráltad ŐT."

    Ezzel a kijelentéseddel tökéletesen tisztában vagyok. Pláne, hogy az 1AÉ 16. epizódjában ugyanezt jelentettem ki Kisaméval. (Mielőtt azt hinnéd, nem mondtam azt, hogy "copy".)

    De értem az álláspontodat.
    Én ugyanúgy emeltem át South Parkból, Family Guyból, sőt, még FWA-ból is apró elemeket. És ki is merem jelenteni. Felvállalom.
    Veletek pont az a baj, hogy képtelenek vagytok beismerni, hogy: "Igen, másoltam az 1AÉ-ből."
    Ehelyett inkább sorra írjátok a halvány melankólia fóliával áttekert messiás bejegyzéseket.

    Mondjuk egy picit eltér a hasonlatom. Ugyanis engem meg sem lehet említeni például Matt Stone-ékkal. Az Anime Gaiden és az 1AÉ viszont egy kategória. Néhány epizód múlva pedig garantáltan vetélytársak lesznek.
    Ezért az úgy minden elfogultság nélkül is zavarónak titulálható, hogy egy az egyben átmásolunk -adott helyzetben a wc, és az ég- néhány aprócska dolgot.

    Igen, Markov tényleg hajlamos néha túlzásba vinni a fényezésemet, ezt én is tudom.
    Így nem is azért tartom szimpatikusnak, mert "benyalta magát hozzám".
    Bizonyos szinten nagyon hasonlóak vagyunk, ezért kedvelem.

    VálaszTörlés
  15. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  16. Én már hagyom az egész "copy" dolgot ott megrohadni a sarkban. Tudjátok mit?
    -Nem érdekel, h néhány ember néz le, még a múltban elkövetett hibáimért.
    -Nem érdekel, h a Gáspival tervezett közös munkánkat nem csináljuk meg.
    -Nem érdekel az egész Musical dolog.
    Csináljon mindenki amit akar, úgyis tanul majd abból amit csinált. Nem értem, h lehettem arra képes, h egy ekkora baromság miatt felhúzzam magam és ezáltal rosszul érezzem magam néha-néha.

    Dani elmondtad már a blog felavatásánál is, h 30-40 rész, 2 film estébé.
    -Ne csináljak PONT ennyit?:O Oké akkor vagy kevesebbet vagy többet fogok csinálni részekből.
    Ne csináljak PONT 2 filmet?:O Akkor majd vagy 1 filmet vagy 3-at fogok csinálni. Egyik sem lehetetlen.
    -Csináljak v ne csináljak különkiadást?:O Elegem van a különkiadás szóból is. Nem fogok csinálni. Mért nem? Csak úgy! Az én dolgom, h miért nem.
    Nem fogod megszabni?:O Nem szükséges. Nélküle is eltudom dönteni. A lényeg az, h nem kell pánikolni. Részemről én nagyon is megértem az álláspontodat. Én is védeném a helyedben amit kitalálok. De ezért nem vagyok hajlandó vitázni senkivel.
    Másrészről én megértem Botit és Andrét is. Az ő érveik is igazak. Mind1 én senki pártjára nem vagyok hajlandó állni. Majd ha lerendezte mindenki magában, akkor szóljon.
    FOLYT KÖV..

    VálaszTörlés
  17. Markov: Ne bízd el ennyire magad. Még te sem vagy a ranglétra tetején. Múltkor csodálkoztál, h nem veszem halál komolyan ezt az egészet. Épp az ilyenekért nem veszem ennyire komolyan a sorozatkészítést. Míg te képes lettél volna feláldozni a teljes nyári szabadidődet az EC következő részéért addig én nem voltam hajlandó ugyanezt megtenni az Aaronért. Lehet, h ennek az az oka, h te híresebb vagy nálam és még a NKWT-n is fentvagy, de veled ellentétben engem nem vonzott ennyire. Oké egyszer megpróbáltam felkerülni, de nem sikerült és elfogadtam. És érdekes módon a vitánk után nekem lett igazam és te kapcsoltál ki egy időre. Ismerd el csak volt valami abban amit mondtam.ENNYI!
    Ui.:Senkit nem szándékoztam megbántani, ha úgy jött le akkor elnézést kérek!

    VálaszTörlés
  18. Dani, én elmondtam a véleményemet, te is elmondtad a véleményedet. szerintem ezt a vitát itt le is zárhatjuk.

    VálaszTörlés
  19. Nincs kedvem felhùzni magam megint,szòval pàr mondatban elmondom..
    Stuporo: lehet,hogy fènyezem Danit,de legtobbszor azèrt mert igaza van.Ebben a vitàban is.èn màr akkor,a kulonkiadàs cucc lefùjàsa elott,mondtam,hogy ez az egèsz kopi lesz.ìgy volt vagy nem? ìgy.ez leginkàbb Domàèknak szòlt.Nem igaz,hogy nincs àllàspontom,szàmtalanszor kimondtam mi az àllàspontom.Ha nem vagy vak,akkor elolvastad amit fent ìrtam.ès hàt igen,tàmogatom danit,mert egyetèrtek vele,ès nem mert nyalizni akarok neki.Persze,lehet,hogy nèha tùlfènyezem,de inkàb ot mint titeket.Dani nem szokta olyan surun az egòjàt kovetni mint ti.Ennyi.
    Doma: te mègis,hogy kèpzeled,hogy ezekutàn beszòlj nekem?Mindenki ùgy vègzi a munkàjàt ahogy akarja.Ha èn ugy dontok,hogy hozok egy àldozatot akkor arra nem azt kell mondani,hogy jajj de ostobasàg komolyan venni amit csinàlsz.èn KOMOLYAN veszem,ès nem èrdekel ha te nem.Neked ebbol kifolyòlag nem engem kell kritizàlni a fàradozàsaimèrt,hanem megnèzni,hogy te mèrt nem teszed ugyanezt.Nincs kedved?Okè.Attòl fuggetlenul èn fentvagyok az nkwt-n,ès tudom mi az ha vàrjàk az emberek az ùj rèszt,ès tudom,hogy boldoggà teszem oket ha elkèszulok.Màsokèrt dolgozok,nem magamèrt.
    ès ez szerintem inkàbb nemesebb mint botor.
    Neked nem kell ezt tenni,ha nincs kedved,de ne merèszeld kritizàlni mèg1szer azt amit csinàlok.
    Mellesleg tudom jòl,hogy nem vagyok a skàla tetejèn de egyenlore tobbet mutattam fel mint te,ùgy akaratilag mint gyakorlatilag.A vitànk utàn nem azèrt tiltottalak le mert igazad volt.
    Az utòbbi idoben tùl sokat kotozkodsz velem,èd ha nem fejezed be akkor megint megteszem,ès ezuttal orokre.ès nem lesz lelkiismeret furdalàsom se.Ez most egy pàr embernek szòl: amiòta kicsit jobban megismertetek,nagyon elkezdtetek lenèzni ès elszàllni magatoktòl.

    VálaszTörlés
  20. Egy szóval sem említettem, h ostobaság lenne, de amikor elmondtam neked a kritikát elszálltál és csak annyit vágtál a fejemhez, h nekem semmi sem jó. Ha elkészítesz egy részt simán lesznek olyan akiknek valami mindig szúrni fogja a szemét. Nekem épp az animáció szúrta és elmondtam neked. Elküldtelek a p**ba?:O nem hiszem, csak ajánlottam valamit. De ha te ilyen hidegvérrel leszarsz engem akkor menny a fejed után. Igen többet mutattál fel? Gratulálok! Én nem te vagyok és nem is akarok olyan lenni, mint te. Felőlem akaratilag is lehetsz jobb. Lehet, h az életben nem leszek jobb se nálad se másoknál, de továbbra is csak élvezni tudom amit csinálok. Ja és a ne bízd el magad nem fenyegetés volt hanem jó tanács. És mért szálltunk volna el? Mi azt bizonygatjuk, h jobbak vagyunk másoknál? Ez sem igaz. És nem kötözködnék, ha nem adnál rá indokot.

    VálaszTörlés
  21. HAHAHHAH ugyan kèrlek... èn is èlvezem amit csinàlok,csak màskèpp àllok hozzà a dolgokhoz. Mellesleg te vagy az aki folyamatosan belèm kotott mindenèrt.Amìg nem àlltam le beszèlni folyamatosan az emberekkel èrdekes mòdon nem volt ''ez''.
    Mind1 azt csinàlsz amit akarsz.vège.

    VálaszTörlés
  22. Mondtam egy szóval is, h nem élvezed? Ne kreálj olyan dolgokat amiket nem írtam le. Kezdetben nem beléd kötöttem, hanem felnyitottam a szemed egy fontos hibára. Jó neked nem feltétlen hiba, de jogomban állt elmondani, h ezen lehetne javítani.
    Nehogy már bemeséld, h CSAKIS KIZÁRÓLAG a rajtad kívüli emberek a hibásak... Lehet, h ÉN is hibás vagyok, de TE ugyanúgy közrejátszol a dolgokban. Nem csak én keverem a paklit kettőnk között..

    VálaszTörlés
  23. Áh de utálom ha két sorozat készítője vitázik.
    Na szal sztem mindannyian nagyon nagyon messze állunk a profizmustól.
    Dant-C profi a WMM szakmában meg paintben, de addig nem fogom igazi profinak nevezni amíg ki nem növi ezeket a progikat.Sokkal több olyan progi van ami jobb ezeknél.Ugyanis a paint meg wmm csak gyakorlás, amíg valak iel nem éri azt a szintet amikor már igazán profi animáció és grafikaprogikat szerez be.

    Miért írtam le ezt?

    Me nem szeretem ha erről a ki profi ki ne mtémáról vitatkozik itt mindenki, hogy az én sorozatommal így az enyémmel meg emígy.Meg ez a szó is amivel sokszor dobálóznak az emberek.Egyszerűen nem jó az ha ilyen dolgokon kapnak össze a sorozatkészítők.Emlékezzetek csak vissza hogy ti akiknek műveit már örömmel nézik az emberek, hogy kezdtétek.Én személy szerint sosem fogom elfelejteni milyen voltam a kezdetekkor.Mindegyikőtök büszke lehet magára hogy idáig eljutott, és tovább is fogtok sztem.Lehet van még sok tehetség akik el vannak nyomva és nem voltak olyan szerencsések hogy bárki is észrevegye őket.Mint pl a HB -t és EC -t vagy az 1AÉ -t is kitette a Naruto kun és a nép csipázta.

    Ennyi voltam, remélem nem írtam hülyeséget és nem váltottam ki senkiből ellenszenvet.Bár az utóbbit leszarom.

    VálaszTörlés
  24. Szerintem te igazán nem is tudod min kaptunk össze Markovval először;) Mindenkit megnyugtatok tegnap elástuk a csatabárdot és már nyugisan tudtunk is beszélgetni egyet. És adok egy esélyt Kicsi-B ötletének:) Ma megnézek egy ilyen progit.

    VálaszTörlés
  25. :D
    Tudod igazából egy jobb progi a sorozatodnak is segít, mert így kevesebbet kéne erőlködni a képekkel.

    VálaszTörlés
  26. Hát amíg nem tanít meg valaki használni addig hanyagolom;)

    VálaszTörlés
  27. Hát tudod először mindent próbálj ki benen aztán csak rájössz.

    VálaszTörlés
  28. Toa Tamatu:
    "Dant-C profi a WMM szakmában meg paintben, de addig nem fogom igazi profinak nevezni amíg ki nem növi ezeket a progikat."

    Ne haragudj, nem akarlak megbántani, de ez nagy baromság volt.

    Szóval csak full-tuningos program használókból lehetnek profik?
    A Paint és Movie Maker pofon egyszerű, mezei programok. Nem az a dicsőség, ha Photoshoppal 2 kattintással csinálsz egy Mona Lisát. Hanem ha egy "gagyi" programmal.

    Pont azért nem váltok, és rajzolok a kezdetektől fogva ezekkel a "vackokkal", hogy megmutassam, szarból is lehet várat építeni.

    VálaszTörlés
  29. Ha most azt mondom,hogy tàmogatom Dant-c àllàspontjàt megint nyalizònak fogtok nevezni? X'D

    VálaszTörlés
  30. Énis csak annyit mondok,hogy az Axor 1-ben is fogok újat mutatni :P Úgyhogy ... :P

    VálaszTörlés
  31. Daninak most ebben tényleg igaza van. Szarból is lehet várat építeni... csak nehéz.

    VálaszTörlés
  32. Ott a pont. Én tegnap Tomival együtt megnéztem egy ilyen "profi" animátor programot és kikell, h ábrándítsak mindenkit. A Paintet én még mindig többre becsülöm. Mert amíg te ott elkészítesz valamit, addig Paintben2-szer annyira jutsz. Pláne, h még rosszul is néznek ki ezek az animációk. Többre becsülöm a 24 kockás módszert.

    VálaszTörlés
  33. Gáspi:
    "Szarból is lehet várat építeni... csak nehéz. "
    Pontosan. Épp az a kihívás benne, hogy nem úgy megy, mint a pofon.:)

    VálaszTörlés
  34. Most gondolj bele.
    Ha ugyan annyira vagy jó egy ilyen profi progiba mint a paintbe akkor mégiscsak 100X jobbat tudsz kihozni.Tehát ha egyszer használod nem 2kattintásra azt csókolom hanem legalább olyan jól megtanulod kezelni mint a paintet akkor lehetne elérni a profi szintet.
    Paint is jó a kezdőlökéshez de ha igazán jót akarsz alkotni akkor kell használnod egy ilyen progit.
    (Sajna a legjobbak mind pénzbe kerülnek :'( de ez van.)

    VálaszTörlés
  35. és még valami:
    "Szarból is lehet várat építeni"
    Lehet várat építeni belőle, de egy az hogy büdös lesz 2 az hogy az igazi vár mégiscsak stabilabb.

    Ezzel senkit sem akartam megbántani csak az én álláspontomat tisztázom.

    VálaszTörlés
  36. Valahol le lehet tölteni mert teljes kijelzőbe akarom meg nézni és valahogy onlinen nem engedi hogy úgy nézzem?! :)

    VálaszTörlés
  37. Ez mind igaz, Toa, de amire én korábban reagáltam, az még teljesen más megjegyzés volt.;)

    VálaszTörlés
  38. Bocsesz csak mostanában szét vagyok esve :)
    Amúgy én becsülöm a painterek többségét mivel igencsak jól rajzol némelyik és tényleg ki lehet belőle hozni valamit.
    Úgylátszik csak bennem van ekkora lustaság.
    Mert a painttel csak annyi a bajom h képkockánként ke megrajzolni ami fááárasztó :D
    A wmm el viszont sokkal több baj van.
    1 hangsor.
    Túl lassú.
    Amit régebbe nelmentesz legtöbbször nem teszi közzé.
    Néha lerontja a kép színének minőségét ami az 1.részemben is látható volt.
    Nem lehet annyira pontosan meghatározni egy bizonyos idősor hosszát ami sok esetben nem előnyös számomra.
    Valamint még a több tucatnyi hiányosság.

    De én még szerencsésnek mondhatom magam a Vistás painttel mert könyvtárban is és haveromnál is láttam az xp -s paintet amin vesződni ke a színek keverésével :D

    U.I.: Huhh az elöbb megnéztem h van e új bejegyzés itten és Sharko bejegyzését tekintettem meg véletlenül és azthittem hogy az ez és hogy eltűnt a megjegyzések zöme :)

    és egy kérdés:
    Mikor lesz AG 3.rész?xD

    VálaszTörlés
  39. Na mèg valaki aki szereti a win vistàs paintet XD nekem is az volt,de most xp-set hasznàlok. èrezz egyutt velem toa :)

    VálaszTörlés
  40. Az animátorok a mai nap képkockánként rajzolják meg a jeleneteket.

    A Movie Maker viszont időnként tényleg egy fos.:D Ha rájön az 5 perc, akkor vagy 20x újra kell indítani, hogy ne fagyjon be egy kattintás után.

    Azonban..
    Csak akkor nem nyit meg egy régebbi projektet, ha a hozzá kapcsolódó fájlok helyét módosítottad.
    Bár, így is megnyitja, csak hibás fájlként kezeli a hozzávalókat. Azonban ez is kiküszöbölhető egy röpke pillanat alatt, ha megadod a fájlok jelenlegi hozzáférhetőségét.

    Meg lehet határozni az idősorok hosszát.:D Rövidítéssel, vágással, gyorsítással.

    Erről sem tudok, hogy rontana a színeken. Viszont az tény, hogy időnként bugosodik.:D

    VálaszTörlés
  41. Én XP-s Paintet használok és a színekeveréssel kb semmi gondom nem szokott lenni^^

    VálaszTörlés
  42. Markov együtt érzek veled főleg hogy a blogod össz régi bejegyzését elolvastam :)
    Am én eddig 1X tettem át a fájlokat a végén de akkor azokat úgyis átírtam, me ha ne mtettem volna a szinkronom szar lett volna mint az előző részemben.Viszont 2 és fél óra alatt elkészültem vele, csak el is aludtam meg lusta voltam feltenni stb...
    Meg lehet határozni de nem annyira pontosan, egy idő után má csak a sebességet 2X ezni lehet nem lehet megszabni számra pontosan.
    Amikor újítottam az intróm sem mentette el egyből csak 2.jára de azt tudom miért tette.

    Ja és a Vistával meg is szívtam mert úgylátszik ne makarja telepíteni azt a progt amit én akarok használni szal megszívtam :(

    VálaszTörlés
  43. Am ti milyenfajta képet használtok?
    Én az első részben BMP meg a 2.rész feléig.
    Most meg png -t.

    VálaszTörlés
  44. megrajzolom bmp ben majd àtkonvertàlom jpgbe.
    Dani is ìgy csinàlja ;)

    VálaszTörlés
  45. Nekem annyi türelmem nincs :D

    VálaszTörlés
  46. minek kell jpg-be konvertálni?:O a Picassahoz a bmp is jó;)

    VálaszTörlés
  47. a bmp kèpenkènt màsfèl megàt nyom. akkor 1 300 kockàs videò?

    VálaszTörlés
  48. BMP túl sok helyet foglal.JPG sem jó, a PNG viszont perfect (Y)

    VálaszTörlés
  49. http://simonmiki.blogspot.com/2011/07/shibuyacon2011.html

    VálaszTörlés
  50. Előzetes olvasás nélkül írok!!

    Nem az a probléma, hogy ezeket szabad-nem szabad csinálni. De igen szabad. A probléma az hogy MIÉRT CSINÁLJÁK EZT!

    Az a baj, hogy ez nem a saját véleményük, hanem valaki más véleményét/ötletét/életét emelik át maguknak, és sajátnak állítják be. Dantci lehúzza magát, mindenki lehúzza magát. Dantci magánéleti bajokra hivatkozik, mindenki ezt teszi. Dantci betervez valamit, a többi is betervezi. Az a baj, hogy ezeket nem Dani előtt, hanem UTÁN csinálják, ergó, mivel tudjuk, hogy mindenki őt stíröli, azt is tudjuk, hgy ezek a dolgok lesettek. Senki nem magát, és az egyéniségét adja, hanem egy teljesen másik embert, aki nem is olyan, mint ők!
    Csináljanak Naruto paródiát, de NE UGYANARRÓL és NE HASONLÓ vagy EGYEZŐ ELEMEKKEL! Dani előtt is volt Paintes akatsukiról szóló Naruto paródia. De mások voltak a karakterek (személyiségről beszélek hölgyek-urak), a stílus, a beállítottság. Már elnézést, de ha egy sorozatban van egy vékony hangú egy az egyben 1AÉ-Kisame akcentussal beszélő egyén, az IGENIS COPY!
    Lehet kis tiszteletadásokat csinálni, de NEM MINDEN RÉSZBEN, és Nem Egész storyra kiható dolgokat! Eredetiség a lényeg, aminek Ti eleget tettetek, de sokan NEM!

    Nem az a baj, hogy ezt csinálják amit, hanem az Ami és legfőbbképp Aki MIATT csinálják! Ez a Copy fogalma!

    remélem érthető az álláspontom, és most lolvasom a vitát!

    VálaszTörlés
  51. És most olvasás alapján:

    #3 Markov: Nekem Spec eszembe jutott! A soha meg nem jelent sorozatom Trailerében már Éneklés van! És ez még jóval a Kisame rap előtt volt. Elsősorban énekes vagyok, aztán parodista ;)

    #4 Nitelite: Hidd el, az amerikaiaknak is megvan az ilyesmijük. Történetesen a Kurtított sorozatok. A Yu-Gi-Oh! volt az első, utána jött pár nagyon jó, rengeteg kopi, és most már Újítanak!

    #7 Toa Tamatu: MÁR ELNÉZÉST! KIKÉRJÜK MAGUNKNAK!
    Az Éneklés dolgot, már jóval Dani előtt megcsinálta Zolcsi, nem egyszer! Különben is, a "Mjúzikel Epizód" dolog, sem Dani, sem pedig Zoli ötlete volt, hanem történetesen az ENYÉM, Amit ÉN mondtam Zolinak, és nem mellesleg az öteletet a Dokik 'My Musical' című epizódja inspirálta! Ennyit a Dani stírölés dologról!
    Mellesleg az eredeti Musical epizódot az Én vendégszereplésemmel vettük volna fel Zolcsi szerint, csak változtak a tervek, miután bevonta Datcit. Titkolták is előlem durván XD
    Erről ennyit!

    #17 Nitelite: Nem értitek ugye? Nem az a baj, hogy ennyit terveztek! Az a baj, hogy az elején vagytok és TERVEZTEK! NE annyit csináltok, amennyi jön, hanem betájoltok magatoknak ennyit, úgy hogy egyeseknek 0(!!) története van, és valamivel ezt ki akarjátok tölteni. Legtöbbőtök sorozatáról jelenleg NEM tudom elképzelni, hogy két filmet össze tudnátok hozni azokkal a karakterekkel, azon a színen. Az rengeteg írást, poént eredetiséget igényel. RENGETEGET! Még én is megkérdőjelezem, hogy Én képes lennék-e rá!! Hosszú munka az, hogy és nálatok egyelőre nem látom a jó végkimenetelt.
    Úgy dolgozzatok ahogy jön, és ne úgy ahogy látjátok! Nem jött át az a hosszú bejegyzésem a blogon! Úgy dolgozzatok, AHOGY JÖN, és NE TÖRD A FEJED!!

    Hát ennyi lenne. Látom csillapodtak a kedélyek. A Kopit nem szeressük, de az egyediséget, és tisztelet adást csipázzuk!

    További szép életet! Matten kiszáll :D

    VálaszTörlés
  52. Matten ismét nagy bölcsességeket írt :)
    Többet nem is fűznék hozzá, csak még annyit h azthittem Dant-C találta ki az éneklést.(rosszul tájékozódott vagyok ennyi.)

    VálaszTörlés
  53. Azért ez nem teljesen igaz, Matten.
    Attól még hogy Zolit te inspiráltad, engem nem.:P

    Amikor Zolival eljutottunk arra a pontra, hogy közösen dobjuk össze a Musicalt, már rég el volt tervezve a részemről. (Engem személy szerint anno a South Park 3. évadának utsó előtt epizódja ihletett.)

    VálaszTörlés